bespaar tot wel 90% met Ledverlichting

Verlichting

LED verlichting is helemaal van deze tijd. Niet alleen is het zeer energie zuinig en gaat deze vorm van licht ook zeer lang mee, de zogenaamde RGB(rood, groen, blauw) led verlichting kan elke kamer voorzien van een kleur naar uw eigen keuze. Uw gehele huis voorzien van LED verlichting i.p.v. halogeen of de traditionele gloeilamp zal u jaarlijks een flinke energiebesparing opleveren, dit door het geringe stroomverbruik van LED maar ook de levensduur is vele mate langer dan de traditionele verlichtingsbronnen.

besparen gaat verder dan energiezuinige ledverlichting

Verstandige verlichting

Hoewel het verstandig is op het energieverbruik te besparen door middel van het energiezuinig maken van armaturen en lichtbronnen, is er geen slimmere manier van besparen dan het uitschakelen van verlichting in ruimten waar de verlichting niet noodzakelijk is!

Niemand aanwezig? Lamp uit!

Komt het regelmatig voor dat personen zich kort in een ruimte bevinden, waarna er een tijd lang niemand meer aanwezig is? Dan is het wellicht raadzaam de betreffende verlichting via bewegingsmelder/aanwezigheidsdetectie te schakelen. Zolang er iemand aanwezig is, brandt de verlichting…is er gedurende een bepaalde tijd geen activiteit? Dan schakelt de verlichting automatisch uit…, met als resultaat een lager energieverbruik en een (nog) langere levensduur van de lichtbron!

Coerman Installatietechniek, oog voor detail!